Grandezas Diretamente e Inversamente Proporcionais: utilizando um recurso de eletricidade


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Grandezas Diretamente e Inversamente Proporcionais: utilizando um recurso de eletricidade
Опис
Предмет Математика
Ниво Средна школа
Тип Домашна работа, Друго, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Да
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови grandezas; lei de Ohm;
Симулации Омов закон (HTML5)


Автори Renata Passos Machado Vieira e Francisco Regis Vieira Alves
Школо / Организација IFCE
Поставено 26.9.19
Обновено 26.9.19