Função Quadrática aplicada ao OA "Gráfico de Quadráticas"


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Função Quadrática aplicada ao OA "Gráfico de Quadráticas"
Опис
Предмет Математика
Ниво Висока школа
Тип Домашна работа, Друго, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Да
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови função quadrática; objeto de aprendizagem
Симулации Graphing Quadratics (HTML5)


Автори Renata Passos Machado Vieira e Francisco Regis Vieira Alves
Школо / Организација IFCE
Поставено 26.9.19
Обновено 26.9.19