Student Guide for PhET - Gas Properties in html5


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Student Guide for PhET - Gas Properties in html5
Опис I just have a guide for the Ideal Gas Law. I have not created sheets for the "Explore", "Energy" or "Diffusion" sections
Предмет Хемија
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Guided Activity, Домашна работа
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Ideal Gas Law
Симулации Gas Properties (HTML5)


Автори Brian Libby
Школо / Организација Ben Davis High School
Поставено 20.9.19
Обновено 20.9.19