States of Matter PhET


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов States of Matter PhET
Опис A PhET activity designed as an inquiry review of the states of matter for a chemistry class
Предмет Хемија
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови States of matter, gas, inquiry, liquid, solid
Симулации States of Matter (HTML5), Состојба на материјата


Автори John Swiniuch
Школо / Организација East Aurora Schools
Поставено 18.9.19
Обновено 18.9.19