Atividades sobre os Modelos Atômicos


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Atividades sobre os Modelos Atômicos
Опис Essa atividade visa corroborar com a prática docente para uma efetiva aprendizagem sobre os Modelos Atômicos, sobretudo ao Modelo de Rutherford - Bohr.
Предмет Хемија
Ниво Додипломски - Вовед, Средна школа
Тип Друго
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Modelos Atômicos - Rutherford - Teorias
Симулации Рутерфордово расејување


Автори Gabriela Clemente Brito Saldanha e Ana Karine Portela Vasconcelos
Контакт е-маил gabrielabsaldanha@gmail.com
Школо / Организација Gabriela Clemente Brito Saldanha e Ana Karine Portela Vasconcelos
Поставено 28.8.19
Обновено 28.8.19