Primeira e Introdução à segunda Lei de Newton


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Primeira e Introdução à segunda Lei de Newton
Опис
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Força, aceleração, massa, velocidade
Симулации Сили и движење - Основи (HTML5)


Автори Cremilson Souza
Школо / Организација Escola
Поставено 20.5.19
Обновено 20.5.19