MOVIMENTO CIRCULAR UNIFORME


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов MOVIMENTO CIRCULAR UNIFORME
Опис
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Да
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови ÂNGULO, ACELERAÇÃO CENTRÍPETA., VELOCIDADE ANGULAR E ESCALAR
Симулации Движење на Буба мара 2D


Автори Cremilson Souza
Школо / Организација Escola
Поставено 13.5.19
Обновено 13.5.19