Types of Energy Transferred Worksheet


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Types of Energy Transferred Worksheet
Опис
Предмет Физика
Ниво Средна школа
Тип Guided Activity
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови chemical, electrical, energy, light, mechanical, thermal
Симулации Видови облици на енергија (HTML5)


Автори Jamie Christian
Школо / Организација Heritage Hall School
Поставено 5.5.19
Обновено 5.5.19