Mr. T's Density Phet Lab


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Mr. T's Density Phet Lab
Опис
Предмет Хемија
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Домашна работа, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Density, Float, Mass, Patterns, Sink, Volume
Симулации Густина


Автори Mike Tejada
Школо / Организација South Medford High School
Поставено 1.4.19
Обновено 1.4.19