CAPACITOR DE PLACAS PARALELAS - EXPERIMENTO VIRTUAL


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов CAPACITOR DE PLACAS PARALELAS - EXPERIMENTO VIRTUAL
Опис Neste experimento virtual, estudaremos a influência dos fatores geométrico na capacitância de um capacitor de placas paralelas. Também estudaremos a associação de capacitores.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 120 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови ASSOCIAÇÃO DE CAPACITORES, CAPACITOR, DEPENDÊNCIA DA CAPACITÂNCIA
Симулации Кондензатор


Автори W. Q. NEVES - IFCE
Школо / Организација INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, CIÊNCIA E TECNOLOGIA DO CEARÁ
Поставено 1.4.19
Обновено 25.11.22