Waves on a string


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Waves on a string
Опис The first experiment calculates the speed of a wave. The second part has the student calculate frequencies that will generate standing waves of specific harmonics.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Speed of Waves, Standing Waves
Симулации Бранови на жица (HTML5), Бранови на жица


Автори Jason Mcclurg
Школо / Организација Rio Mesa HS
Поставено 27.3.19
Обновено 27.3.19