Virtual Momentum Activity


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Virtual Momentum Activity
Опис Virtual Lab activity to establish the idea of conservation of momentum in collisions
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови momentum
Симулации Судари во механиката


Автори Jessica Leiken
Школо / Организација Dwight-Englewood School
Поставено 4.3.19
Обновено 4.3.19