Virtual Lab


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Virtual Lab
Опис Explore parallel plate capacitors and the effect of dielectrics
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови AP Physics C
Симулации Кондензатор


Автори Jessica Leiken
Школо / Организација Dwight-Englewood School
Поставено 4.3.19
Обновено 4.3.19