Color My World Virtual Lab


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Color My World Virtual Lab
Опис explores what filters do to light and what results from adding different colors of light.
Предмет Физика
Ниво Средна школа
Тип Guided Activity
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови colors, filters, light
Симулации Како ги гледаме боите (HTML5)


Автори Jim Hewitt
Школо / Организација John F. Kennedy Middle School
Поставено 25.2.19
Обновено 25.2.19