PhET activity guide


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов PhET activity guide
Опис
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови charge, charges, electric field, electric fields
Симулации Електричен хокеј


Автори Nathan Dille
Школо / Организација Northern Illinois University
Поставено 23.2.19
Обновено 23.2.19