Speed of Wave Investigation


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Speed of Wave Investigation
Опис For use with Google apps for education
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Wave, basic, chromebook, google, inquiry, lab, speed
Симулации Бранови на жица (HTML5)


Автори David Garza
Школо / Организација Denton ISD
Поставено 22.2.19
Обновено 22.2.19