KE and PE using the Pendulum Lab


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов KE and PE using the Pendulum Lab
Опис Develop a visual concept of the relationship between Mass, Gravity, KE and PE using a Pendulum.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови KE, PE, Pendulum
Симулации Pendulum Lab (HTML5)


Автори Judith Coburn
Школо / Организација ACITECH
Поставено 20.2.19
Обновено 11.3.19