Interactive Light and Color Lab


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Interactive Light and Color Lab
Опис
Предмет Физика
Ниво K-5, Средна школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Guided Lab, Light and Color Concepts, RGB Bulb Activity
Симулации Како ги гледаме боите (HTML5), Како ги гледаме боите


Автори Ryan Aman
Контакт е-маил amanrya@sblschools.com
Школо / Организација Sergeant Bluff-Luton Middle School
Поставено 15.1.19
Обновено 15.1.19