Equations bilan de réaction


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Equations bilan de réaction
Опис Traduction d'une activité proposée comme support à l'application "Réactifs, Produits, Restes"
Предмет Хемија
Ниво Средна школа
Тип Guided Activity
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Француски
Клучни зборови équation bilan, chimie, produits, reactifs
Симулации Реактанти,продукти на реакцијата и вишкови (HTML5)


Автори Baudouin DILLMANN
Школо / Организација Université de Lille
Поставено 17.12.18
Обновено 17.12.18