Hooke's Law Lab


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Hooke's Law Lab
Опис Using Hooke's Law and W=mg to find the unknown masses.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Домашна работа, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Hooke's Law
Симулации Masses and Springs (HTML5)


Автори Clark Andersen
Школо / Организација Orion Junior High School
Поставено 2.12.18
Обновено 2.12.18