Visão Humana (Atividades) nos OA's do PhET


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Visão Humana (Atividades) nos OA's do PhET
Опис
Предмет Биологија, Друго, Физика
Ниво Висока школа, Друго, Средна школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Друго
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Cores, Luz, Ondas Eletromagnéticas, Visão
Симулации Bending Light (HTML5), Како ги гледаме боите (HTML5)


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 19.11.18
Обновено 19.11.18