RLC Circuits


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов RLC Circuits
Опис Investigation of resonance, impediance, selectivity, and average power in RLC circuits.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови RLC, power, resonance
Симулации Конструкција на струјно коло-лабораторија (AC+DC)


Автори Eric Roebuck
Школо / Организација Endicott College
Поставено 28.10.18
Обновено 28.10.18