Estática (Atividades) nos OA's do PhET


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Estática (Atividades) nos OA's do PhET
Опис Atividades sobre Estática e Sistema Massa-mola utilizando os OA's do PhET
Предмет Географија, Друго, Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед, Друго, Средна школа
Тип Discussion Prompts, Guided Activity, Демонстрација, Домашна работа, Друго
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Centro de Massa, Estática, Repouso
Симулации Рамнотежа (HTML5), Судари во механиката, Masses and Springs (HTML5), ПРУЖИНИ & ТЕГОВИ


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 23.10.18
Обновено 23.10.18