Dinâmica (Atividades) nos OA's do PhET


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Dinâmica (Atividades) nos OA's do PhET
Опис Atividades envolvendo Dinâmica utilizando os OA's do PhET
Предмет Географија, Друго, Физика
Ниво Висока школа, Дипломиран, Додипломски - Напредно, Друго, Средна школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Друго, Лабораторија
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Dinâmica, Força, Massa, Movimento
Симулации Судари во механиката, Сили и движење - Основи (HTML5), Триење (HTML5), Masses and Springs (HTML5), ПРУЖИНИ & ТЕГОВИ


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 23.10.18
Обновено 23.10.18