Mecânica (Atividades) nos OA's do PhET


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Mecânica (Atividades) nos OA's do PhET
Опис Atividades sobre Mecânica utilizando os OA's do PhET
Предмет Географија, Друго, Физика
Ниво Висока школа, Дипломиран, Додипломски - Вовед, Друго, Средна школа
Тип Discussion Prompts, Guided Activity, Демонстрација, Домашна работа, Друго, Лабораторија
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Força, Massa, Mecânica, Movimento
Симулации Енергија во скејт-паркот: Основна верзија (HTML5), Сили и движење - Основи, Hooke's Law (HTML5), Pendulum Lab (HTML5), Projectile Motion (HTML5)


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 23.10.18
Обновено 23.10.18