Termodinâmica (Atividades) nos OA's do PhET


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Termodinâmica (Atividades) nos OA's do PhET
Опис Atividades sobre Termodinâmica utilizando os OA's do PhET
Предмет Географија, Друго, Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед, Друго, Средна школа
Тип Guided Activity, Демонстрација, Домашна работа, Друго, Лабораторија
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Gases, Temperatura, Termodinâmica, Volume
Симулации States of Matter (HTML5), States of Matter: Basics (HTML5)


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 23.10.18
Обновено 23.10.18