Pêndulo de Newton no "Collision Lab"


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Pêndulo de Newton no "Collision Lab"
Опис
Предмет Друго, Математика, Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity, Домашна работа
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Colisão, Momento, Newton, Pêndulo
Симулации Судари во механиката


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 16.10.18
Обновено 16.10.18