Movimento Retilíneo Uniformemente Variado (MRUV) no "Forces and Motion: Basics (HTML5)"


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Movimento Retilíneo Uniformemente Variado (MRUV) no "Forces and Motion: Basics (HTML5)"
Опис
Предмет Географија, Друго, Математика, Физика
Ниво Висока школа, Друго, Средна школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Друго
Траење 120 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Velocidade, aceleração, distância, tempo
Симулации Сили и движење - Основи (HTML5)


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 16.10.18
Обновено 16.10.18