Velocidade do Pulso de Onda no "Wave on a String (HTML5)"


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Velocidade do Pulso de Onda no "Wave on a String (HTML5)"
Опис
Предмет Географија, Друго, Математика, Физика
Ниво Висока школа, Друго, Средна школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Друго
Траење 120 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови amplitude, frequência, ondas, velocidade
Симулации Бранови на жица (HTML5)


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 9.10.18
Обновено 9.10.18