Energia Mecânica (MHS) no Pendulum Lab (HTML5)


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Energia Mecânica (MHS) no Pendulum Lab (HTML5)
Опис Plano de aula e atividades envolvendo energia mecânica em pêndulos utilizando o OA
Предмет Географија, Друго, Математика, Физика
Ниво Висока школа, Друго, Средна школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Друго
Траење 120 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови energia, mecânica, movimento
Симулации Pendulum Lab (HTML5)


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 9.10.18
Обновено 9.10.18