Introducción a Fricción


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Introducción a Fricción
Опис Introducción a fricción. Hoja de trabajo para estudiantes
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Guided Activity
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Шпански
Клучни зборови Fricción, Fuerza, Fuerza Neta, Vectores
Симулации Сили и движење - Основи (HTML5)


Автори Amy Rouinfar & Trish Loeblein (traducción Diana López)
Школо / Организација PhET
Поставено 8.10.18
Обновено 8.10.18