Estudo do pH


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Estudo do pH
Опис
Предмет Хемија
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Discussion Prompts, Лабораторија
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски
Клучни зборови pH. Ácidos. Indicadores
Симулации pH Scale: Basics (HTML5)


Автори Felipe Alves Silveira
Контакт е-маил felipesilveiraquimica@gmail.com
Школо / Организација IFCE
Поставено 26.9.18
Обновено 26.9.18