Lançamento Horizontal de Projéteis no "Projectile Motion (HTML5)"


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Lançamento Horizontal de Projéteis no "Projectile Motion (HTML5)"
Опис Plano de aula e atividades envolvendo lançamento horizontal de projéteis no "Projectile Motion (HTML5)"
Предмет Географија, Друго, Математика, Физика
Ниво Висока школа, Друго, Средна школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Друго
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови lançamento, projéteis, trigonometria, vácuo
Симулации Projectile Motion (HTML5)


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 25.9.18
Обновено 25.9.18