Força de Atrito no "Friction (HTML5)"


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Força de Atrito no "Friction (HTML5)"
Опис Plano de aula e atividades envolvendo Força de Atrito utilizando o OA "Friction (HTML5)"
Предмет Географија, Друго, Физика
Ниво Висока школа, Друго, Средна школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Друго
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Atrito, Força, Massa, Temperatura
Симулации Триење (HTML5)


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 25.9.18
Обновено 25.9.18