Potencial Elétrico no "Charges And Fields (HTML5)"


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Potencial Elétrico no "Charges And Fields (HTML5)"
Опис Plano de aula e atividades envolvendo Potencial Elétrico utilizando o OA "Charges And Fields (HTML5)".
Предмет Географија, Друго, Математика, Физика
Ниво Висока школа, Друго, Средна школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Друго
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Eletricidade, Potencial Elétrico, Voltagem
Симулации Charges and Fields (HTML5)


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 25.9.18
Обновено 25.9.18