Capacitores no OA "Capacitores Lab: Basics (HTML5)"


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Capacitores no OA "Capacitores Lab: Basics (HTML5)"
Опис Plano de aula e atividades envolvendo capacitores utilizando o OA "Capacitores Lab: Basics (HTML5)"
Предмет Друго, Математика, Физика
Ниво Висока школа, Друго, Средна школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Друго
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Capacitor, amperagem, eletricidade, voltagem
Симулации Capacitor Lab: Basics (HTML5)


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 25.9.18
Обновено 25.9.18