Lei Geral dos Gases no "States of Matter: Basics (HTML5)"


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Lei Geral dos Gases no "States of Matter: Basics (HTML5)"
Опис Plano de aula e atividades envolvendo a Lei Geral dos Gases utilizando o OA "States of Matter: Basics (HTML5)"
Предмет Географија, Друго, Математика, Физика
Ниво Висока школа, Друго, Средна школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Друго
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови gases, pressão, temperatura, volume
Симулации States of Matter: Basics (HTML5)


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 19.9.18
Обновено 19.9.18