Centro de Massa no "Balancing Act (HTML5)"


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Centro de Massa no "Balancing Act (HTML5)"
Опис Plano de aula e atividades envolvendo Centro de Massa e Equilíbrio de corpos utilizando o OA "Balancing Act (HTML5)"
Предмет Друго, Математика, Физика
Ниво Висока школа, Друго, Средна школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Друго
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Centro de Massa, Força, Peso
Симулации Рамнотежа (HTML5)


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 18.9.18
Обновено 18.9.18