Gravidade no "Gravity and Orbits (HTML5)"


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Gravidade no "Gravity and Orbits (HTML5)"
Опис Plano de aula e Atividades sobre Gravidade utilizando o OA "Gravity and Orbits (HTML5)"
Предмет Географија, Друго, Физика
Ниво Висока школа, Друго, Средна школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Друго
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови órbitas, gravidade, massa, peso
Симулации Гравитација и орбити (HTML5)


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 18.9.18
Обновено 18.9.18