Impulso no "Forces and Motion: Basics (HTML5)"


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Impulso no "Forces and Motion: Basics (HTML5)"
Опис Plano de aula e atividades sobre impulso utilizando o OA "Forces and Motion: Basics (HTML5)".
Предмет Географија, Друго, Математика, Физика
Ниво Висока школа, Друго, Средна школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Друго
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Impulso, massa, momentum, velocidade
Симулации Сили и движење - Основи (HTML5)


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 18.9.18
Обновено 18.9.18