Colisões Elásticas no "Collision Lab"


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Colisões Elásticas no "Collision Lab"
Опис
Предмет Географија, Друго, Физика
Ниво Висока школа, Друго, Средна школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Друго
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови colisões, massa, momentum, quantidade de movimento, velocidade
Симулации Судари во механиката


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 17.9.18
Обновено 17.9.18