Momento Linear no "Collision Lab"


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Momento Linear no "Collision Lab"
Опис Plano de aula e atividades envolvendo Momento Linear utilizando o OA "Collision Lab".
Предмет Географија, Друго, Математика, Физика
Ниво Висока школа, Друго, Средна школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Друго
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови massa, momento linear, momentum, quantidade de movimento, velocidade
Симулации Судари во механиката


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 17.9.18
Обновено 17.9.18