PLANO DE AULA PARA O ENSINO MÉDIO


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов PLANO DE AULA PARA O ENSINO MÉDIO
Опис Plano de aula a ser aplicado cujo tema é identificar os ácidos e bases através da análise do pH usando o software PHET.
Предмет Хемија
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Ácidos. Bases. pH.
Симулации pH Scale: Basics (HTML5)


Автори Felipe Alves Silveira e Ana Karine Portela Vasconcelos
Школо / Организација IFCE
Поставено 15.9.18
Обновено 15.9.18