Greenhouse Effect Worksheet


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Greenhouse Effect Worksheet
Опис Student worksheet for use with the Greenhouse Effect simulation.
Предмет Астрономија, Географија, Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Guided Activity, Домашна работа, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови greenhouse effect, simulation, virtual lab, worksheet
Симулации Ефект на стаклена градина


Автори Joshua Tan
Школо / Организација LaGuardia Community College
Поставено 14.9.18
Обновено 14.9.18