Luz e Cor no "Color Vision (HTML5)"


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Luz e Cor no "Color Vision (HTML5)"
Опис Plano de aula e atividades sobre Luz e Cor dos objetos usando o OA "Color Vision (HTML5)".
Предмет Географија, Друго, Физика
Ниво Висока школа, Друго, Средна школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Друго
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови cor, eletromagnetismo, luz
Симулации Како ги гледаме боите (HTML5)


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 11.9.18
Обновено 11.9.18