Coeficientes e raízes das Funções do 1° e 2° Grau


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Coeficientes e raízes das Funções do 1° e 2° Grau
Опис Essa simulação pretende ajudar o aluno a determinar raízes e identificar o comportamento dos seus coeficientes por meio do seu gráfico
Предмет Математика
Ниво Средна школа
Тип Guided Activity
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови coeficientes, gráficos, raízes
Симулации График на квадратна функција


Автори Thamires Silva Aquino de Souza e Francisco Régis Vieira Alves
Школо / Организација PGECM
Поставено 11.9.18
Обновено 13.9.18