Circuitos Elétricos (Básico) no "Circuit Construction Kit: DC (HTML5)"


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Circuitos Elétricos (Básico) no "Circuit Construction Kit: DC (HTML5)"
Опис Plano de aula e atividade envolvendo a análise da construção de circuitos elétricos.
Предмет Географија, Друго, Математика, Физика
Ниво Висока школа, Друго, Средна школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Друго, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски
Клучни зборови Amperagem, Circuitos, Eletricidade, Resistência, Voltagem
Симулации Circuit Construction Kit: DC (HTML5), Омов закон (HTML5)


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 8.9.18
Обновено 8.9.18