Densidade e Empuxo no "Buoyancy"


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Densidade e Empuxo no "Buoyancy"
Опис Plano de aula e atividade envolvendo densidade e empuxo utilizando o OA "Buoyancy".
Предмет Географија, Друго, Физика
Ниво Висока школа, Друго
Тип Guided Activity, Домашна работа, Друго
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови densidade, empuxo, força, massa, volume
Симулации Потисок


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Контакт е-маил arturecoba@hotmail.com
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 5.9.18
Обновено 5.9.18