Lançamento de Projéteis


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Lançamento de Projéteis
Опис a atividade proporciona ao aluno entender a relação de algumas grandezas com o lançamento de projéteis em duas dimensões.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Guided Activity, Демонстрација, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Lançamento; projéteis; atividade
Симулации Projectile Motion (HTML5)


Автори José Carlos Ferreira Bastos, Darkson Fernandes da Costa
Школо / Организација IFCE- Instituto Federal do Ceará
Поставено 2.9.18
Обновено 2.9.18