Polaridade e Solubilidade de Substâncias


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Polaridade e Solubilidade de Substâncias
Опис Atividade para o professor trabalhar os conteúdos de polaridade e os fatores que influenciam a solubilidade de substâncias.
Предмет Хемија
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Solubilidade; Polaridade
Симулации Поларност на молекули (HTML5), Поларност на молекули


Автори Eduardo da Silva Firmino e Caroline de Goes Sampaio
Школо / Организација PGECM - IFCE Campus Fortaleza
Поставено 1.9.18
Обновено 1.9.18